Wat is hypnose?
Hypnose... Een woord waar iedereen wel een idee bij heeft. Heel veel mensen denken best gekke dingen over hypnose. Jij misschien ook wel. Welke gedachten, beelden of overtuigingen komen er nu bij je op?
Misschien denk je “Dan ben je toch helemaal weg? Dan ga je rare dingen doen? Dan ben je overgeleverd aan de hypnotiseur? Helaas bestaan er veel misverstanden over hypnose en dit komt vooral doordat showhypnose daarvoor heeft gezorgd. Misschien is dat ook wel iets waar jij aan dacht. Lees dan eens even verder. Ik leg je graag uit dat hypnose juist een hele veilige manier is van werken die ook nog eens heel doeltreffend is.
Raak ik de controle kwijt
Nee. Je raakt de controle nooit kwijt. In tegendeel, in hypnose heb jij juist alle controle. Als je de suggestie zelfs maar een klein beetje ongepast vindt dan zal er helemaal niets gebeuren! Je krijgt tijdens een sessie alles mee en je weet ook wat er (grotendeels) gebeurd is na afloop, er is dus niets om je zorgen over te maken. Aangezien je alert blijft in hypnose is het geen slaap. Je kan het vergelijken met dagdromen of diep verzonken zijn in gedachten....
Het allerbelangrijkste is dat je open staat voor de mogelijkheid dat hypnose jou gaat helpen en dat je de instructies goed opvolgt. Als jij wilt dat er verandering gaat plaatsvinden dan gaat dit ook gebeuren.
Hoe werkt hypnose
Met hypnose brengen we je in een staat van bewustzijn waarin het brein toegankelijker is voor suggesties. In deze toestand, die ook wel hypnotische trance wordt genoemd, ben je heel vatbaar voor suggesties. Deze suggesties worden (bewust of onbewust) opgevolgd waardoor we als het ware je brein kunnen 'herprogrammeren' om zo negatieve overtuigingen, herinneringen of gevoelens te veranderen.
Is hypnose iets nieuws
Nee. De geschiedenis van de toepassingen van hypnose vangt pas aan in de 18e eeuw met Franz Anton Mesmer en James Braid. Maar hypnose was voor die tijd al een gekende techniek die werd toegepast door tovenaars. De oorsprong ligt in het Oude Egypte en Griekenland waar destijds 'slaaptempels' bestonden waar mensen heen gingen om er een soort genezing te vinden voor hun aandoening.
Is hypnose wetenschappelijk bewezen
Tegenwoordig is het bestaan van hypnose en de uitwerking ervan op het menselijk lichaam wetenschappelijk bewezen en goed onderbouwd. De verschillende trance toestanden (dieptes) zijn makkelijk meetbaar d.m.v. MRI-scans en EEG's. Door sommige artsen wordt hypnose gebruikt voor verdoving (anesthesie) bij operaties of in tandartspraktijken voor plaatselijke verdoving.
Hypnose is leuk, krachtig en het werkt!
Btw-nummer: BE0684937685
Gediplomeerd hypnotherapeut
Angst therapeut
Hier vindt je de algemene voorwaarden & privacy verklaring